divendres, 7 de maig de 2010

Lo cualo?!?!?

Si sospites que una resposta no t'agrada, el millor que pots fer és no preguntar. Si no demanes res no estàs obligat a res, no cal que donis explicacions ni que et justifiquis de res. No cal que expliquis això o allò... vaja, que ja està bé de tocar els collons home!!! On s'ha vist que en democràcia es tingui dret a preguntar res?

La qüestió en sí està arribant a ser molt més que preocupant. Quan els canals habituals no funcionen, al poble (que és la primera part de democràcia...) no li queda més remei que manifestar-se d'alguna manera. Hi ha forma més pacífica que organitzant una consulta popular? Llançar una pregunta a l'aire i que la gent respongui lliurement. Ja que al demos li han fotut la cracia, almenys que li quedi el dret d'opinar.

Això però, es veu que és el pitjor que es pot fer, Moisés no ho va baixar escrit a les taules aquelles del Sinaí, però ha de ser un pecat dels grossos grossos!! L'exemple de les consultes sobre l'autodeterminació als municipis catalans en són un exemple, però no és l'únic. Al País Valencià s'ha engegat una campanya de consultes a la comunitat educativa on es demana l'opinió sobre la gestió actual de la Conselleria d'Educació.

La Conselleria de la qual es màxim responsable el senyor Font de Mora ha enviat missives als centres educatius recordant-los que "
el uso de sus instalaciones estará dedicado a actividades lectivas extraescolares y/o complementarias autorizadas, lo que impide la cesión de espacios para otros usos". En castellà òbviament, ja que el nivell d'anglès encara no és suficient bo, ja se sap, amb només la citizenship... no n'hi ha prou.

La qüestió és d'allò més greu, es disfressa de recordatori el que sona a simple i clara amenaça al més pur estil mafiós. Perquè clar, a qui se li ha acudit fer preguntes en una escola? en un institut? Els centres educatius no estan fets per fer preguntes, estan fets per instruir, per proclamar veritats immutables, absolutes, per il·luminar els ignorants de pocs anys amb les bondats d'una única realitat. Des de quan ensenyar i educar implica preguntar? Fins aquí podíem arribar!!!!!

Sort n'han tingut aquests centres educatius, els han avisat a temps del gran error que estaven a punt de cometre i han pogut obrar adequadament i no prostituir tan dignes espais amb la baixesa d'una menyspreable pregunta. Afortunadament han aconseguit estalviar aquest mal tràngol a la institució i el seu prestigi no quedarà tacat, les consultes s'han fet al carrer, on toca!

El debat, l'opinió, la qüestió, la pluralitat, l'objectivitat... tots aquests mals han estat apartats dels centre educatius, no fos cas que se'ls encomanés alguna cosa. Gran lliçó la que aprendran els i les estudiants del país.