divendres, 23 de març de 2012

twitter a l'aula

Justament ahir es publicava al diari ARA una notícia on es feia referència a la possibilitat de posar inhibidors de freqüència als instituts per tal d'evitar que els alumnes es connectessin a internet o senzillament que fessin anar els mòbils dins les aules.

Justament ahir al matí anunciava els meus alumnes que començaríem a utilitzar twitter a dues assignatures, a Química I i a Química II, a 1r i 2n de batxillerat respectivament. Un crack, ben oportú!! el mateix dia que tu decideixes apostar pels mòbils, per intentar integrar-los, per trobar allò positiu que ofereixen i aprofitar-ho... es publica una notícia en sentit contrari. I és que Murphy no descansa...

L'activita és senzilla, els i les alumnes han de "piular" qualsevol cosa que s'hagi explicat al llarg de la setmana a classe, amb sentit evidentment, i sintetitzar-ho en 140 caracters. Després de corregir molts exàmens te n'adones que quan se'ls demana que sintetitzin qüestions teòriques, apareixen molts problemes. Lògicament no resoldrem el problema piulant, però tampoc perdrem res i del que sí que estic convençut és que com a mínim es posaran en situació. Intentar-ho no costa res.

Una altra utilitat de twitter és poder fer el seguiment d'esdeveniments a través de les etiquetes (hashtags) que es generen expressament. Podem utilitzar això als instituts? Evidentment!! Farem la prova pilot aquest dilluns i dimarts amb una sortida a les terres de l'Ebre, els i les alumnes es convertiran en microperiodistes que aniran piulant la sortida. Tothom que vulgui seguir-la ho podrà fer a través del portal de centre o amb l'etiqueta #ebre2012.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Però també s'ha de tenir en compte que els alumnes es poden passar les respostes dels exàmens pel whatsapp...

Teresa Terrades ha dit...

Felicitats per l'aposta. Jo també he fet alguna experiència en aquest sentit. Tens alumnes coneguts per a mi en el teu institut. Fills d'amics nostres que ens parlen molt bé del vostre institut. Enhorabona per la marató. Et segueixo al twitter per cert!

Jordi Marín ha dit...

És cert, com també poden portar una xuleta tradicional... en tot cas com a profes hem d'estar alerta. Una opció és demanar que els mòbils es dipositin a la taula del professor durant l'examen. Tot i que es veu una hora lluny quan el fan servir..

Jordi Marín ha dit...

Gràcies pel comentari Teresa! I felicitats per l'aposta també a tu.. perquè no ens expliques què has fet?

Teresa Terrades ha dit...

Hem fet "la pregunta de la setmana" al voltant d' algun tema del quals ells n'havien de piular alguna cosa.: "Com ens queixem", "què és el que més valorem dels nostres professors", "les xarxes socials" etc. T'he de dir que la majoria preferien contestar directament al meu bloc. Tot i així ara pensava tornar-ho a reprendre en el tema dels feixismes a 4t. Encara no ho tinc del tot pensat com. Pots seguir-me al twitter i ho podrem comentar més directament...